Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2009 20:37 - zdrave i dieti
Автор: zabavlenieto Категория: Спорт   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
0



Как да изберем рецепта за своята фитнес диета?

Няма спортуващ, който да си приготвя храна сам и да не си е задавал този въпрос поне веднъж в живота си. Нима е толкова сложно да изберем правилната рецепта за своето фитнес меню? Оказва се, че в претрупания с информция заобикалящ ни свят, липсва разбираема и лесно приложима схема за отсяване на ценните рецепти от нашумелите и вредни "каши" и "бъркочи". Надяваме се тази статия да Ви помогне в подбора на ястия за Вашето меню.

Как да разпределим ястията в дневният си хранителен план?
За целта, първо трябва да разполагате с ясно разграфен хранителен план, където да са изчислени дневните Ви нужди от калории, белтъци, мазнини и въглехидрати. Популярната и ефективна стратегии в храненето, с която е съобразен Вашият режим, ще Ви насочва към добър вариант за разпределение на порциона калории и хранителни вещества в няколко хранения за деня. По надолу под формата на въпроси са изброени някои фактори, които трябва да съобразите преди избора на рецепта, помагащи Ви в процеса на търсене.

Да ям каквото ми е вкусно или каквото трябва?
А защо не и двете? Вкусовия критерии в избора на ястие е един от основните ръководещи фактори за цялостната успешност на даден хранителен режим. Той е опора за изложената на постоянен стрес психика и не бива да се пренебрегва. В противен случай се стига до някои неприятни странични ефекти - гадене, липса на апетит, нощно преяждане, вълчи апетит, общо неспокойство и други провалящи цялата хранителна стратегия явления. Безобидната на пръв поглед диета, може да разклати емоционално силните психически атлети, а по-чувствителните да докара до депресия. Не спирайте да търсите ястия дотогава, докато не намерите нещо хем полезно, хем вкусно, хем точно за Вас.

Как да намеря нещо здравословно за хапване, когато повечето ястия искат много време за приготвяне или се готвят ужасно трудно?
Това съвсем не е така! Съществуват много вкусни, лесни за приготвяне и същевременно подходящи за Вашето меню рецепти! Всъщност не са много рецептите, които да не могат да се приложат в даден момент на деня за дадено спортно меню. Проблемът обикновенно е това да се разбере от атлета, а причината е липсата на информация за "езика на кулинарните тайни".




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zabavlenieto
Категория: Забавление
Прочетен: 76226
Постинги: 21
Коментари: 19
Гласове: 84
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031